Karpercommissie

Karpercommissie HSV “Het Meuntje”

Wij als vereniging zijn blij dat er zich 3 personen hebben aangemeld voor de op te richten Karpercommissie. De heren Jeroen Bakker, Michel van Nuil en Daan Berends hebben de intentie om deze uitdaging aan te gaan. Zij zullen zich bezig houden met het wel en wee van de karpervisser binnen onze vereniging. Geholpen door hun ervaringen binnen de “Karperscéne” hebben zij een goed inzicht in de behoeften van en wat er leeft bij de karpervissers binnen onze vereniging.

Het organiseren van demonstraties, lezingen, karperwedstrijden enz. kunnen tot de mogelijkheden behoren evenals wensen en ergernissen onder de aandacht brengen. We drukken deze toppers op het hart om rustig te bouwen aan de invulling van hun taak en wensen hen veel succes!

Even voorstellen:


Mijn naam is Jeroen Bakker: Als klein jongetje nam mijn vader mij altijd mee naar tientallen wateren hier in de buurt, maar ook naar het Princes Margrietkanaal in Friesland. Na jaren vissen met een winkle pickertje en 6 meter vaste hengel had ik er geen zin meer in. 6 jaar lang geen hengel aangeraakt... toch maar eens besloten om het eens op een betaalwatertje te proberen en haakte daar een 2 kilo karpertje. Het karpervirus sloeg toe, alles werd aangeschaft. Vanaf toen had het karpervissen me in de macht. de laatste 2 jaar heb ik me langzamerhand ontwikkeld als allround visser en wordt ook het witvissen en roofvissen fanatiek beoefend.


Mijn naam is Daan Berends, 21 jaar oud en woon in Emmen. Toen ik een jaar of zeven was ben ik begonnen met het vissen met de vaste stok, uiteraard. Naar mate ik ouder werd bleef ik zoeken naar een sterkere vis in mijn omgeving, en kwam uiteindelijk uit op de Cyprinus carpio. Jazeker, de karper. Van hobby tot passie en van passie tot zo gezegd: levensstijl. Bloedfanatiek en de drive om er tijd en energie in te steken, want buiten het vissen om gaat het vissen gewoon door. Na mijn middelbare school wist ik meteen wat ik wilde; student worden van Roelof Schut aan de sportvis academie in Zwolle. Zoals ik zei: buiten het vissen om, gaat het gewoon door! Inmiddels ben ik afgestudeerd en klaar om het werkveld in te gaan. Als lid van de karpercommissie bied ik luisterend oor aan de medekarpervissers, en zal proberen hier iets mee te doen. Dit kunnen klachten, ideeën of iets anders zijn waarmee u mee zit of aan denkt zijn omtrent de karpervisserij. Ook zullen er in de toekomst activiteiten georganiseerd worden, uiteraard omtrent de karpervisserij.


Mijn naam is Michel van Nuil, 34 jaar oud en woonachtig in Schoonebeek. Toen ik een jaar of vier á vijf was, ging ik al met opa mee naar de waterkant. Vissen op snoek en witvis is wat hij me leerde. Toen ik een jaar of elf was, zag ik iemand een bak van een karper vangen. Dat wilde ik ook, dus sindsdien vis ik al op karper. Nu inmiddels vele jaren verder, veel avonturen beleefd steeds fanatieker en fanatieker geworden. Ik hoorde dat HSV het Meuntje een karpercommissie wilde opstarten. Ik sprak hierover met medelid Daan en besloten om samen deel te nemen aan de commissie om onze mooie hobby aan anderen te promoten, zowel vissers al niet vissers.