Mooi verslag van de eerste "4 verenigingen" wedstrijd

24-09-2020
door Admin AdminVerslag en tevens de uitslag van de georganiseerde viswedstrijd van de 4 verenigingen uut de gemeente Emmen.

Er word al jaren gevist om de gemeente Emmen bokaal, en dat is ieder jaar weer opnieuw een mooie goed georganiseerde wedstrijd. Na de laatste gemeente Emmen wedstrijd is er besloten om zo'n wedstrijd vaker te gaan houden, en dan ook voor de 4 verenigingen. En vandaag 6 mei 2023 stond de eerste wedstrijd op het programma, en deze is gehouden aan het stieltjeskanaal achter camping kalmpies an. Voor deze wedstrijd hadden zich 42 personen opgeven, wat niet tegen viel. Het inschrijven en loten was zoals vanouds bij Ons Belang, en dat kon men doen tussen 7.00 en 7.30 uur, en ik moet zeggen dat iedereen netjes op tijd was. Om half 8 kon men een nummer pakken, en dan voorzichtig naar het stieltjeskanaal rijden want daar hadden de uitzetters het parcour voorzien van de nummers.

Er werd in twee vakken gevist, de hoge nummers zaten richting viaduct. Er was tijd genoeg om je spullen op te bouwen, want de wedstrijd begon om 9.00 uur. Hier en daar werd even gebabbeld met de buurman, en meestal gaat het dan over vissen... bv.zit er veel of weinig trek int water of zullen wie nog reeg'n kriegen tiedens de wedstriet. Maar om 9.00 uur zat iedereen op zijn kist en kon er getoeterd worden, en toen kon het spektakel beginnen. De meeste vissers hadden gekozen voor de vaste stok, en er waren er ook een paar bij die hanteerden de feeder. Het duurde niet lang of de eerste vissen spartelen al over het water, en belanden in de daarvoor bestemde leefnetten. Soms had je last van de oostenwind die even tegenspeelde, maar over het algemeen was het een prachtige visdag met geen regen maar wel zon.

De stroming in het water was wel te doen, want met een grammetje of 1.5 á 2 kon je het best bijbenen met de vaste stok. Op een gegeven moment kwamen er boten langs varen, waar enkele vissers na die tijd wel last van hadden.... vis van de plek....Het zal je maar gebeuren... maar er was één visser bij die na het vangen van een baars een snoek op visite kreeg, en wat dacht je... precies ja ..die wilde ook in het leefnet ???? Om 13.30 ging de toeter opnieuw, dat betekende einde wedstrijd. Nu moeten de weegploegen in actie komen en hun best doen om al het gevangen vis te wegen.

En onder het wegen van de vis was het al hoorbaar, dat er redelijk vis is gevangen. En wat ons verbaasde was, dat de feederaars de algemene winnaars waren zowel in vak A alsook in vak B. Nadat al het vis was gewogen, toen kon je de prijswinnaars bekend maken, en daarvoor moesten wij weer terug naar Ons Belang. Hier werd nog even nagekeken wie de prijzen mogen ontvangen. In vak A ging H. Steenhuis met de eerste prijs naar huis, en in vak B was het J Schoenmakers.

De prijswinnaars van deze wedstrijd waren;

Vak A 1..H.Steenhuis gewicht 9525
2..R.Robben gewicht 6655
3.. J. Husers gewicht 4050
4.. H.Poker gewicht 4010
5.. B. Schepers gewicht 3490
6..J.Vos gewicht 3445

In vak B
1.. J. Schoenmakers gewicht 7170
2.. R. Bouwman gewicht 5280
3..B.Geerts gewicht 4220
4.. H.Krul gewicht 4050
5.. W.Posthuma gewicht 3970
6.. E.Wielage gewicht 2740

Opmerkingen

Geen berichten gevonden

Schrijf een beoordeling