Kanobaan bij de Rietplas

24-02-2019
door Admin Admin

Kanosport Drenthe mag De Kanobaan bij de Rietplas gebruiken voor hun activiteiten en waar mogelijk ook daarvoor inrichten.

Na de inspraak en informatieavonden van de in het leven geroepen “Commissie Rietplassen”, door de Gemeente Emmen en de wijken Rietlanden en Sandur van november 2017, werden we ervan bewust dat we in de toekomst wel eens met meerdere spelers rekening moesten houden bij het uitoefenen van onze hobby/passie aan deze wateren. Zo divers waren de verschillende belanghebbenden voor invulling van gebruik van het gebied wel.
Januari jl. werden we op de hoogte gebracht door de gemeente dat zij toegezegd hebben aan “Kanosport Drenthe” dat zij van de Kanobaan gebruik mogen maken voor het organiseren van hun activiteiten.


Wat betekent dat voor ons?!
1. Wij mogen er blijven vissen
2. We zullen rekening moeten houden met op bepaalde tijden intensief gebruik voor Kanosport.
3. We zijn niet meer de enige gebruikers van de Kanobaan.

Het is belangrijk om elkaar te respecteren en daarom zijn wij, de voorzitter van de Kanovereniging, het Dobbertje en Koos van Engen (Koopman)bij elkaar gaan zitten om e.e.a. door te spreken. Dat wil zeggen dat we rekening met elkaar moeten houden. Aangezien “Kanosport Drenthe” driemaal per week traint kunnen we hier rekening mee houden. Mochten we wat willen organiseren op momenten dat we hinder van elkaar kunnen ondervinden, dan is in goed overleg veel mogelijk. De kanovereniging zal dan niet varen op de kanobaan en wijkt dan uit naar ander vaarwater.

Wat gaat er gebeuren met de inrichting van het gebied:
Er worden 5 banen gecreëerd over de volle lengte van de kanobaan door om de 100 meter 6 boeien te plaatsen die de banen markeren.
Er wordt, door de gemeente, een instapoever gecreëerd.
Voorzieningen (douche, toilet, omkleedruimte in de toekomst)

De tijden waarin Kanosport Drenthe hun activiteiten wil gaan organiseren zijn voorlopig:
- Maandag trainingen van 16.30 uur tot 19.30 uur.
- Woensdag trainingen van 13.00 uur tot 19.30 uur (ivm werving kinderen)
- Zaterdag van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Het kan best zijn dat zij niet aanwezig zijn, maar wanneer ze trainen is het binnen bovengenoemd tijdbestek. Mochten ze op andere tijden gaan varen is dit in overleg met ons.
Zoals gezegd is er ruimte voor overleg. Onze eerste indruk van het gesprek met de voorzitter van Kanosport Drenthe was positief. Het is voor beide partijen beter dat dat ook zo blijft. Laten we daar bewust van zijn.

Woensdag aanstaande vinden de eerst trainingen al plaats.

Pinterest

Opmerkingen

Geen berichten gevonden

Schrijf een beoordeling